ГоловнаПолітика

У Житомирській області виявили двох батюшок-сепаратистів

Священики вели антиукраїнську пропаганду серед пастви

У Житомирській області виявили двох батюшок-сепаратистів

Служба безпеки України винесла офіційні застереження двом священикам у Житомирській області, які вели серед парафіян антидержавну пропаганду на підтримку агресії Росії проти України.

Як повідомляє прес-центр спецслужби, настоятель однієї з сільських церков поширював серед вірян роздруківки антиукраїнських статей з російських пропагандистських інтернет-сайтів і компакт-диски з проросійськими відеоматеріалами.

Священик "пророкував" швидку поразку військ антитерористичної операції на сході України. Він відмовлявся служити заздоровні молебні за мобілізованих воїнів і тих родичів своїх парафіян, які беруть участь у бойових діях на боці сил АТО.

Інший настоятель, зловживаючи своїм авторитетом серед пастви, під час служби неодноразово відстоював перед парафіянами необхідність федералізації України за прикладом "ДНР" і "ЛНР". Він стверджував, що терористи нібито відстоюють цілі істинної церкви, і виправдовував діяльність представників РФ на незаконно анексованих і захоплених територіях України.

"Обурені місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на антиукраїнську позицію церковнослужителів. Родичі мобілізованих селян були готові вчинити самосуд над священиками", - повідомляє СБУ.

Співробітники спецслужби попередили священнослужителів про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.

У разі продовження протиправної діяльності дії священиків  кваліфікуватимуться за статтями 109, 110 і 161 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram