ГоловнаПолітика

Порошенко: Росія ще може приєднатися до переговорів щодо реструктуризації боргу

Кредитори з РФ не будуть поставлені в більш привілейовані умови, ніж інші

Порошенко: Росія ще може приєднатися до переговорів щодо реструктуризації боргу
Фото: president.gov.ua

Україна не надаватиме привілеїв російським кредиторам за жодних умов, а ті ще можуть приєднатися до переговорів щодо реструктуризації боргу.

Про це на брифінгу заявив президент України Петро Порошенко після зустрічі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, повідомляє РБК-Україна.

"За жодних обставин Україна не надаватиме жодних привілеїв російському кредиту. Росіяни, російська сторона мала всі можливості, необхідні для того, щоб приєднатися до переговорів, ми були відкриті, висловити свою позицію і прийняти це рішення. Наскільки я розумію, ця можливість не закрита і зараз. Але за жодних яких обставин Росія не буде поставлена в більш привілейовані умови, ніж інші позичальники, ніж інші кредитори", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 27 серпня комітет кредиторів на чолі з Franklin Templeton погодився на 20%-ву "стрижку" українських євробондів, що становить 3,6 млрд доларів.

Водночас міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявив, що РФ як і раніше відмовляється від списання Україні 20% боргу (600 млн доларів) за євробондами, проданим країною при Вікторі Януковичі в 2013 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram