ГоловнаПолітика

Батальйони "Січ" і ОУН зібралися на Київ

Свободівський підрозділ МВС, судячи з усього, порушив субординацію

Батальйони "Січ" і ОУН зібралися на Київ

У фейсбук-сторінці батальону МВС "Січ", укомплектованого з представників партії "Свобода", з'явилося повідомлення про те, що всі бійці підрозділу повинні у вівторок прибути до Києва.

"Важливо! У вівторок 8 вересня о 10.00 всім бійцям батальйону "Січ" терміново прибути в розташування бази м. Києва", - сказано в ньому. Яким чином це вписується в рамки субординації, не повідомляється.

Водночас на сторінці батальону ОУН в суботу з'явився наказ керівника "Добровольчого Руху ОУН" Миколи Кохановського з таким текстом: "У зв'язку з незаконним утриманням під вартою і тортурами бійців батальйону ОУН всім підрозділам і загонам ОУН, що знаходяться в тилу, перебувати в готовності до виїзду в Київ для заходів щодо звільнення наших побратимів. Фронтові підрозділи залишаються на передовій".

Тим часом біля Подільського ізолятора о 16:00 розпочався організований "Свободою" концерт на підтримку ув'язнених. Як повідомляється в твіттері партії, зараз виступає музикант Орест Лютий (Антін Мухарський).

Нагадаємо, у зв'язку із сутичками біля Верховної Ради 31 серпня заарештували 17 осіб, у тому числі бійців "Січі" та ОУН. Один з двох затриманих бійців "свободівського" батальйону підозрюється в тому, що він кинув гранату РГО в кордон правоохоронців. В результаті цього загинули троє бійців Нацгвардії, ще близько 150 осіб (майже все - силовики) отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram