ГоловнаПолітика

Марков вийшов з італійської в'язниці

Колишнього нардепа відпустили з електронним браслетом під домашній арешт.

Марков вийшов з італійської в'язниці

Колишній нардеп Ігор Марков вийшов з італійської в'язниці, де перебував під арештом із 12 серпня, коли його затримали в Сан-Ремо.

Про це повідомляє належний йому одеський сайт "Таймер".

Спочатку італійський суд ухвалив помістити Ігоря Маркова під варту до остаточного вирішення питання про його екстрадицію. Згодом запобіжний захід пом'якшили, замінивши на домашній арешт.

Однак виконати рішення суду і фізично звільнити Маркова з-під варти італійська влада не могли протягом досить тривалого часу - через труднощі з пошуком і налаштуванням електронного браслета, яким забезпечують усіх, хто перебуває під домашнім арештом. Тепер цю проблему вирішено.

Марков мешкатиме в одному з італійських готелів, допоки італійська влада розглядатиме питання про те, чи можна екстрадувати екс-нардепа в Україну.

В Україні Маркова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого статтею 296 ("Хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень"). Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще за часів Віктора Януковича, Маркова заарештували в цій справі і він провів кілька місяців у в'язниці. Із СІЗО Маркова звільнив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича. Після звільнення Марков підтримав сепаратистів на Донбасі, виїхав до Росії і навіть став там членом "уряду у вигнанні" разом з Миколою Азаровим і Володимиром Олійником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram