ГоловнаПолітика

ГПУ почала тестування кандидатів у прокурори

Порошенко з Шокіним і Сакварелідзе дав старт відбору нових прокурорів

ГПУ почала тестування кандидатів у прокурори
Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура в суботу, 5 вересня, почала тестування для кандидатів в прокурори місцевих прокуратур.

Він проводиться в два етапи. На першому проходить тестування працівників саме прокуратури. На другому підключаться юристи, які бажають пройти відбір на посади керівників місцевих прокуратур. Тих, хто пройде тестування, очікують понад 2 місяці тренінгів із залученням кращих іноземних та вітчизняних фахівців у галузі права. Після цього - великий практичний курс, повідомляє прес-служба президента.

Тестування проходить у п'яти містах - Одесі, Києві, Харкові, Львові та Дніпропетровську під контролем вітчизняних та міжнародних спостерігачів.

Під час реформи прокуратури передбачено значне скорочення чисельності її працівників - з 19 тис. до 15 тис., а в перспективі - до 12 тис. осіб. Кількість самих прокуратур буде скорочено з 639 до 178.

Нагадаємо, що під час підготовки до тестування виник скандал, коли заступник генпрокурора Юрій Севрук звинуватив свого колегу Давида Сакварелідзе в порушеннях при підготовці тестових завдань і те, що самі тести вийшли низької якості.

У відповідь посольство США повідомило, що Америка разом з іншими міжнародними донорами профінансували розробку тестів на 200 тис. доларів. "Тести складені чесно і відповідають міжнародним стандартам", - підкреслювалося в прес-релізі. Окрім того, 10 серпня США підписали з Сакварелідзе Спільний план дій, згідно з яким нададуть 2 млн доларів технічної допомоги на підтримку реформи, боротьбу з корупцією та зміцнення потенціалу Генпрокуратури.

Згідно з реформою органів прокуратури, яку проводить заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, всі працівники місцевих прокуратур пройдуть переатестацію. При цьому взяти участь у тестуванні на посаду прокурора може також кожен бажаючий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram