ГоловнаПолітика

Шокін допускає відвід судді Волкової від розгляду обрання запобіжного заходу Швайці

Розслідуванням кримінальної провадження займається Головне слідче управління МВС України

Шокін допускає відвід судді Волкової від розгляду обрання запобіжного заходу Швайці
Фото: Сергей Нужненко

Генеральний прокурор України Віктор Шокін не виключає можливості відводу судді Світлани Волкової, яка повинна розглядати питання обрання запобіжного заходу екс-міністру аграрної політики та продовольства України, члену ВО "Свобода" Ігорю Швайкці щодо подій під Верховною Радою 31 серпня.

"У понеділок дійсно буде розглядатися ця справа. Але на сьогоднішній день питання ще не вирішене (хто із суддів буде обирати запобіжний захід, - ред.)", - сказав Шокін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що розслідуванням кримінального провадження займається Головне слідче управління МВС України, а не прокуратура.

"Ми з ними будемо ще радитися, а потім прийматимемо остаточне рішення", - додав генпрокурор.

Відповідаючи на питання про те, чи можливо відсторонення судді Волкової від розгляду клопотання, Шокін сказав: "Не відсторонення, можливо, буде відвід. Але це ще не остаточно.".

Нагадаємо, 4 вересня слідчі ГУМВС України в Києві оголосили члену ВО "Свобода" Ігорю Швайкці підозру в організації масових заворушень під Верховною Радою 31 серпня, під час яких загинуло 3 людини і близько 150 отримали поранення. Суд по обранню запобіжного заходу Швайці відбудеться у понеділок, 7 вересня, об 11:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram