ГоловнаПолітика

Порошенко: Проукраїнська світова коаліція втілена у "нормандському форматі"

Президент заявив про відсутність альтернативи мінським домовленостям і важливу роль ОБСЄ

Порошенко: Проукраїнська світова коаліція втілена у "нормандському форматі"
Фото: www.president.gov.ua

Нормандський формат означає не тільки підтримку України з боку Німеччини і Франції, але і потужну світову проукраїнську коаліцію.

Про це заявив на зустрічі з журналістами президент України Петро Порошенко.

"Нормандський формат - це не тільки керівництво країн Німеччини і Франції, не тільки вони забезпечують підтримку позиції України. Нормандський формат - це потужна проукраїнська світова коаліція, тому що лідери країн Євросоюзу представляють Євросоюз, і це було зафіксовано рішенням Ради. Тому що у нас є чітка трансатлантична координація, для того, щоб наші партнери з Атлантичного океану, США, Канади стояли на українській стороні. І весь світ, починаючи з Японії та Австралії... Сьогодні на нашому боці", - сказав він.

Президент вкотре заявив, що альтернативи Мінським домовленостям немає.

"Якщо ми хочемо повернути ці території України (Донбас-ред.), якщо ми хочемо припинити окупацію, якщо ми хочемо вийти на українські кордони, якщо ми хочемо звільнити українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованих територіях, так і в РФ, дуже важлива роль ОБСЄ", - сказав він.

Порошенко зазначив, що ключовою позицією мінських домовленостей є те, що противникам України не вдалося подати світу ситуацію на Донбасі як внутрішній конфлікт.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що мінські угоди нарешті почали працювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram