ГоловнаПолітика

Порошенко констатує виконання Мінських домовленостей повною мірою в зоні АТО

Водночас він зазначив, що є загиблі і поранені

Порошенко констатує виконання Мінських домовленостей повною мірою в зоні АТО
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на Донбасі уже тиждень виконуються Мінські домовленості про припинення вогню.

Про це він заявив під час відвідування київського регіонального центру тестування кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур, інформує УНІАН.

«Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли, нарешті, почали працювати Мінські домовленості», - заявив Порошенко.

Водночас він зазначив, що є загиблі і поранені, в тому числі, на розтяжках і в ДТП. «Але у бойових сутичках, від обстрілів, сьогодні не гинуть», - стверджує Порошенко.

«Цей тиждень - тверда надія на те, що зусилля України, зусилля моєї команди, мої зусилля - забезпечити мир, дадуть нам можливість будувати нову, ефективну державу, яку ми з вами будемо славити», - підкреслив президент.

Нагадаємо, 26 серпня учасники контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі сьогодні домовилися, що з 1 вересня має бути оголошено припинення вогню у зв'язку з початком навчального року.

1 вересня на скайп-конференції сторони підтвердили, що на Донбасі повністю дотримується режим припинення вогню.

8 вересня у Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи, на якому передбачається підписання угоди про відведення гармат калібром менш ніж 100 мм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram