ГоловнаПолітика

Нові санкції змусять Путіна змінити свої плани в Україні, - США

США і Європа не послаблюватимуть санкції, оскільки Росія не виконує свої зобов'язання

Нові санкції змусять Путіна змінити свої плани в Україні, - США
Джош Эрнест
Фото: radiosvoboda.org

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест прокоментував заяви російського МЗС про те, що Росія вживе "відповідних заходів на нові санкції проти РФ у зв'язку з кризою в Україні".

Про це повідомляє офіційний сайт Білого дому.

Він підкреслив, що вже майже півтора року США ефективно співпрацюють зі своїми європейськими партнерами в напрямку економічної ізоляції російського уряду і окремих високопоставлених чиновників.

За словами прес-секретаря Білого дому, санкції вже вчинили негативний вплив на російську економіку і повинні змусити президента РФ Володимира Путіна змінити свої плани щодо України. Джош Ернест заявив, що наразі немає тієї реакції російської сторони, на яку США та деякі країни Європи розраховували.

Він нагадав слова президента США Обами, що як тільки Росія почне виконувати свої зобов'язання, погоджені на переговорах з європейськими лідерами, США і Європа зможуть почати послаблювати санкції.

"Однак ми поки не бачимо нічого, що свідчило б про те, що Росія виконує ці зобов'язання. Насправді ми спостерігаємо протилежне - Росія далі порушує ці зобов'язання, що викликає серйозну стурбованість Сполучених Штатів і наших європейських партнерів. Це, як ви знаєте, досі чинить негативний вплив на російську економіку", - підкреслив представник Білого дому.

Раніше російське МЗС заявило, що Москва відреагує на нові санкції США, і вкотре оголосило США винними у "масштабній кризі в Україні".

Нагадаємо, 2 вересня влада США ввела санкції проти низки російських компаній, підозрюваних у діяльності, що йде врозріз з американським законом про нерозповсюдження щодо Ірану, Північної Кореї та Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram