ГоловнаПолітика

Справа Швайки дісталася одіозній судді Волковій

Суд щодо обрання запобіжного заходу Швайці відбудеться 7 вересня об 11:00

Справа за підозрою члена ВО "Свобода", екс-міністра аграрної политики Ігоря Швайки дісталася одіозній судді Світлані Волковій, яка рік тому відпустила екс-командира "Беркута" Дмитра Садовника під домашній арешт.

Про це написав у Facebook народний депутат України Антон Геращенко.

"Сьогодні стало відомо, що справу за підозрою колишнього міністра АПК Ігоря Швайки в організації масових заворушень біля Верховної Ради випало розглядати саме Світлані Волковій, яка сама підозрюється у скоєнні резонансного злочину, що сколихнув усю Україну", - написав Геращенко.

Нардеп назвав такий стан справ "неправильним".

"Тому що яке б вона рішення у ній (справі, - ред.) не ухвалила, її завжди можна буде звинуватити в заангажованості або залежності", - підкреслив Геращенко.

Він повідомив, що вже звернувся до генерального прокурора України Віктора Шокіна з пропозицією про відвід судді Волкової. Нардеп зазначив, що хоче домогтися її повного відсторонення від ведення будь-яких судових процесів, до закінчення розслідування у її справі.

Нагадаємо, минулого року суддя Печерського суду Світлана Волкова ухвалила рішення відпустити під домашній арешт колишнього командира "Беркута" Дмитра Садовника, який звинувачувався у вбивствах на Майдані. Після цього Садовник втік. Волковій оголосили підозру у скоєнні злочину передбаченого ст. 375 КК - "Винесення свідомо неправосудного рішення суду".

4 вересня слідчі ГУМВС України в Києві оголосили члену ВО "Свобода" Ігорю Швайці підозру в організації масових заворушень під Верховною Радою 31 серпня, під час яких загинуло 3 людини і близько 150 отримали поранення. Суд щодо обрання запобіжного заходу Швайці відбудеться в понеділок, 7 вересня, об 11:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram