ГоловнаПолітика

Суд щодо арешту Швайки і Сиротюка перенесли на понеділок (оновлено)

Ще один "свободівець" Едуард Леонов наразі не знає дати суду

Суд щодо арешту Швайки і Сиротюка перенесли на понеділок (оновлено)
Фото: Александр Рудоманов

Печерський райсуд Києва переніс розгляд обрання запобіжного заходу для колишнього міністра аграрної політики, члена ВО "Свобода" Ігоря Швайки та екс-нардепа від "Свободи" Юрія Сиротюка на понеділок, 7 вересня.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua. Засідання щодо Швайки призначено на 11:00, щодо Сиротюка - на 14:00.

Прокуратура оголосила Швайці підозру за ст. 294. Кримінального кодексу (організація масових заворушень) і клопотала про його арешт.

Нагадаємо, "Свобода" разом із "Радикальною партією" і партією "Укроп" були організаторами мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядався в понеділок, 31 серпня.

Після того як конституційні поправки у Верховній Раді проголосували, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три бійці Національної гвардії, один боєць перебуває при смерті, ще двоє - у важкому стані. Понад 140 людей отримали поранення.

У п'ятницю МВС викликало на допит лідерів "Свободи", у тому числі Олега Тягнибока, Ігоря Швайку та Юрія Сиротюка, які брали участь у заворушеннях. Тягнибока в п'ятницю допитали як свідка і призначили наступний допит на 8 вересня. Швайці і Сиротюку оголосили підозру в організації масових заворушень.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у фейсбуці повідомив, що у п'ятницю у справі про заворушення біля парламенту 31 серпня допитали трьох осіб як свідків і ще трьом висунуто підозру за ч.2 ст.294 КК України (масові заворушення). Крім того, дві людини на допит не з'явилися.

Хто третій був допитаний як свідок і хто ті двоє, котрі не прийшли на допит, поки не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram