ГоловнаПолітика

Тягнибок відхрестився від підозрюваного у скоєнні теракту біля Ради

Гуменюк нібито входив у навколосвободівське оточення, але не причетний до партії.

Тягнибок відхрестився від підозрюваного у скоєнні теракту біля Ради
Фото: Сергей Нужненко

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок стверджує, що Ігор Гуменюк, якого підозрюють у скоєнні теракту біля Верховної Ради, жертвами якого стали вже чотири бійці Національної гвардії, не має партійного квитка.

"Гуменюк - боєць міліцейського підрозділу, батальйону спеціального призначення "Січ". І ви, напевно, знаєте, що будь-який військовослужбовець, будь-який співробітник Міністерства внутрішніх справ не може бути членом не те що "Свободи", а будь-якої політичної сили", - заявив Тягнибок після допиту в МВС.

Він додав, що "Свобода" - це не тільки політична партія, а й ядро, навколо якого об'єднуються багато інших націоналістичних організацій. "Якраз Гуменюк, він був у тому навколосвободівському оточенні до того моменту, як півтора року тому добровольцем пішов служити в батальйон "Січ". Протягом дев'яти місяців, наскільки мені відомо, він був на передовій у Пісках", - розповів політик.

Тільки-но він став співробітником міліцейського підрозділу, він юридично припинив стосунки зі "Свободою", наголосив Тягнибок.

Нагадаємо, Гуменюку пред'явлено підозру за ст. 348 (зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу, від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі) і ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації, від 8 до 15 років).

Його заарештували на два місяці за рішенням Печерського райсуду Києва від 3 серпня.

Загалом у зв'язку із заворушеннями біля Верховної Ради 31 серпня затримали 31 людину, проте під вартою залишилися 18 (двоє з них отримали домашній арешт, інші залишилися в ізоляторі), решту відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram