ГоловнаПолітика

У Львівській обаласті депутата сільради піймали на хабарі 580 тис. гривень

Чиновник вимагав гроші за сприяння в безкоштовному виділенні земділянок

У Львівській обаласті депутата сільради піймали на хабарі 580 тис. гривень
Фото: tutbablo.ru

У Львівській області правоохоронці затримали голову земельної комісії сільради, депутата, який вимагав і отримав 580 тис. гривень хабара.

Про це повідомляє офіційний

сайт МВС.

Чиновник вимагав гроші від двох громадян за сприяння в безкоштовному виділенні земельних ділянок на території сільради під індивідуальне будівництво.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, 27 серпня голову Липоводолинської райадміністрації в Сумській області Валерія Олещенка затримали за хабар у розмірі 700 тис. грн. Загалом голова району вимагав 1,5 млн грн за дозвіл на проведення пошукових робіт військової техніки часів Другої світової війни та історичних пам'яток воєнного періоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram