ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував запровадити податок на багатство

Податкова політика повинна стимулювати економічне зростання, впевнений Президент.

Порошенко запропонував запровадити податок на багатство
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко виступив за оподаткування багатства і предметів розкоші.

Про це голова держави заявив під час наради з членами Національної ради реформ, повідомляє прес-служба Президента.

Обговорюючи податкову реформу, Порошенко також зазначив, що під час введення податкових новацій важливо не допустити скорочення соціальних виплат, особливо пенсій.

"Податкова реформа не повинна робитися за рахунок пенсіонерів і соціально незахищених верств населення", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що податкова політика повинна стимулювати економічне зростання.

"Результатом реформи має стати податкова система, яка буде зрозумілою для платника податків, легка в адмініструванні й адаптована до вимог Європейського Союзу. Сплата податків повинна стати невідворотним обов'язком платника", - пояснив Президент.

Серед головних напрямів реформування Президент назвав важливість створення дієвих стимулів для "детінізації" фонду оплати праці.

Президент приділив особливу увагу оподаткуванню малого та середнього бізнесу, зазначивши, що спрощена система оподаткування - це не примха бізнесу, а створення мільйонів робочих місць.

Також Президент наголосив на важливості реформування Державної фіскальної служби, основою роботи якої, за його словами, має стати якісне обслуговування платників податків, довіра до її роботи з боку громадян і бізнесу.

Нагадаємо, Порошенко виступає за прискорення розробки податкової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram