ГоловнаПолітика

Фракція Ляшка претендує на регламентний комітет

Стали відомі комітети, які хочуть собі "радикали"

Фракція Ляшка претендує на регламентний комітет
Фото: Макс Требухов

Радикальна партія Олега Ляшка претендує на призначення главою регламентного комітету представника своєї фракції в парламенті. Про це повідомило LB.ua джерело серед депутатів із коаліції.

За словами співрозмовника, Ляшко висловив відповідну пропозицію під час останньої зустрічі з представниками коаліції, пояснюючи це тим, що "регламентний комітет має бути закріпленим за опозицією". Цю інформацію підтвердив депутат фракції Ляшка Ігор Попов у коментарі LB.ua.

"Ми обговорювали це питання, оскільки відмовляємося від керівних посад у комітетах, які отримали за квотою коаліції, то звичайно логічно було б претендувати на посади в комітетах опозиції", - заявив він, нагадавши, що посада голови регламентного комітету на сьогодні - вакантна. Крім того, Попов зазначив, що в попередньому парламенті опозиція обіймала керівні посади у промисловому, бюджетному, антикорупційному і регламентному комітеті. "Зараз цей переділ був би не зовсім етичним, але регламентний, звичайно, може бути...", - додав депутат.

За інформацією джерела LB.ua, лідер радикалів також наполягає на збереженні посади голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва за депутатом його фракції Віктором Галасюком. "Риторика Ляшка зводилася до того, що, мовляв, ми вийшли з коаліції, але залишаємося її друзями", - зазначило джерело.

Попов же повідомив, що Галасюк написав заяву про складання повноважень з посади глави комітету, але також зазначив, що "колишні партнери по коаліції готові з ним працювати".

Також депутат зазначив, що відставку Галасюка має підтримати парламент. Інакше він залишиться головою комітету.

Нагадаємо, після підписання коаліційного договору фракція Радикальної партії, крім Комітету з питань промислової політики та підприємництва, отримала квоту у Комітеті з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства та Комітеті з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Як відомо 1 вересня Олег Ляшко оголосив про вихід Радикальної партії з коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram