ГоловнаПолітика

Нацрада попросить суд анулювати ліцензії телеканалу 112

Канал програв суд про переоформлення ліцензій.

Нацрада попросить суд анулювати ліцензії телеканалу 112
Фото: www.facebook.com/channel112

Національна рада з питань телебачення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання цифрових ліцензій для п'яти юридичних осіб, які ведуть мовлення під логотипом телеканалу "112.Україна".

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Йдеться про компанії "ТВ-Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ" і "Лідер-ТВ".

Крім того, регулятор звернеться до суду з позовом про стягнення штрафу з цих юросіб.

Водночас, за словами голови регулятора Юрія Артеменка, із супутниковою ліцензією канал проблем не має.

Як повідомляють на сайті Нацради, 27 серпня Окружний адміністративний суд Києва повністю відмовив у задоволенні позовних вимог телерадіокомпаніям, які мовлять під логотипом "112.Україна". Телеканал вимагав скасувати рішення Нацради, якими йому відмовили переоформити ліцензії на мовлення.

Нагадаємо, за брендом "112.Україна" стоять шостій телекомпаній. На одну з них записано супутникову ліцензію каналу, і до неї претензій немає. П'ять інших телекомпаній 2011 року перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їхніх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112.Україна".

Порушуючи програмну концепцію, канал мовить як інформаційний, тоді як мав би показувати фільми і навіть дитячі програми.

Читайте: Нацрада відмовилася переоформити ліцензію 112 каналу

Власник телеканалу - Андрій Подщипков, хоча в ЗМІ неодноразово з'являлися розслідування, що пов'язують Подщипкова з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Сам телеканал вимагає від Нацради переоформити ліцензію і дозволити змінити програмну концепцію. Канал вважає, що на нього тиснуть і звинувачує чиновників у порушенні свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram