ГоловнаПолітика

Порошенко закликав знайти політичних замовників подій під Радою

Розслідування трагічних подій має бути максимально прозорим, зазначив Президент.

Порошенко закликав знайти політичних замовників подій під Радою
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко наголосив, що слідство повинно знайти політичних замовників подій під Верховною Радою України 31 серпня.

Про це Порошенко заявив сьогодні на засіданні РНБО України, повідомляє прес-служба голови держави.

"Сьогодні вже є перші судові рішення, які запроторили за ґрати тих, хто підняв руку на українських військовослужбовців і намагався дестабілізувати ситуацію і в Києві, і в країні. Але я наголошую, щоб лише виконавцями слідчі органи не обмежувалися. Щоб були знайдені і замовники, і організатори, зокрема й політичні", - наголосив Порошенко.

Він акцентував на необхідності провести максимально прозоре розслідування.

Голова держави повідомив, що загиблих солдатів поховають із військовими почестями, як героїв.

Порошенко наголосив, що загострення ситуації біля Ради відбулося вже після голосування в першому читанні конституційних змін щодо децентралізації.

"Це лише голосування в першому читанні, за підсумками якого відбудуться масова роз'яснювальна робота та дискусія. Суспільство рік обговорювало зміни до Конституції, і матиме ще достатньо часу для того, щоб розібратися", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею Верховної Ради почалися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями після ухвалення в першому читанні змін до Конституції. У результаті на місці загинув один нацгвардієць, ще двоє померли в лікарні, поранення отримали близько 150 осіб.

За даними МВС, кинув гранату під час акцій протесту під Радою представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк. Його затримали 2 вересня. Суд заарештував його серед інших учасників подій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram