ГоловнаПолітика

Адвокат повідомила про продовження слідства у справі Єрофєєва і Александрова

Прокуратура не встигає передати справу до суду до дати закінчення арешту

Адвокат повідомила про продовження слідства у справі Єрофєєва і Александрова
Александров и Ерофеев

Слідство у справі заарештованих в Україні російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва продовжили до 17 жовтня, повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська.

"Орган досудового розслідування, розуміючи, що не встигне до 12 вересня, - це термін, коли закінчується утримання під вартою Єрофєєва і Александрова, передати справу до суду, продовжив терміни досудового розслідування до 17 жовтня. Є відповідна постанова", - сказала вона російському агентству ТАСС.

Крім того, вона зазначила, що для того, щоб продовжити утримання їх під вартою, необхідно заявити клопотання до суду.

Нагадаємо, 25 серпня розслідування кримінального провадження проти Александрова і Єрофєєва завершилося, заявляв головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Їм оголошено підозри у скоєнні злочинів, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу (у тому числі за ст. 258-3 КК України - участь у терористичній групі). Матіос прогнозував, що обвинувальний акт буде спрямований до суду протягом 10 днів. Слідство завершили в день винесення вироку українцю Олегу Сенцову в Росії. Матіос прямо говорив, що дату обрано не випадково.

Єрофєєва і Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони або їхні спільники вбили українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram