ГоловнаПолітика

Коаліція наступного тижня зустрінеться з Порошенком і Яценюком

Влада обговорить майбутнє Кабміну і Верховної Ради

Коаліція наступного тижня зустрінеться з Порошенком і Яценюком
Игорь Кононенко
Фото: solydarnist.org

Фракції парламентської коаліції 8-9 вересня зустрінуться з президентом Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком, щоб обговорити подальшу роботу Верховної Ради.

Про це журналістам сказав перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко після засідання ради коаліції у середу.

"Заплановано зустріч на вівторок-середу (8-9 вересня) наступного тижня з президентом і прем'єром", - сказав він.

За словами Кононенка, на цій зустрічі обговорюватимуться принципи побудови та прийняття рішень, а також формування ключових законів, які ає ухвалювати парламент.

"Наступний тиждень буде присвячений тому, щоб змінити систему і підходи до ухвалення рішень таким чином, щоб усі фракції коаліції були учасниками процесу", - додав він.

Крім того, на раді коаліції фракції домовилися, що 7 вересня проведуть ще одне засідання, на якому обговорять питання подальшої роботи всередині коаліції, а також підготують питання для обговорення з президентом і прем'єром.

"Питання про зміни в уряді не порушувалося. Але обговорювалося питання про те, що у грудні закінчується імунітет уряду - це рік після ухвалення програми уряду. Тому потрібно зараз зрозуміти і почути кожного міністра, що він зробив за цей час", - додав Кононенко.

Він розповів про домовленості провести зустрічі у форматі представників від коаліції та експертів з різних питань, де заслуховуватимуть звіти кожного міністра, за результатами яких зроблять висновки про ефективність їхньої роботи.

Кононенко додав, що також БПП на своїх засіданнях зустрічатиметься по черзі з міністрами для заслуховування їхніх звітів.

Нагадаємо, вчора Радикальна партія Олега Ляшка оголосила про свій вихід із коаліції. Решта фракцій мають намір зберегти коаліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram