ГоловнаПолітика

Парламентська фракція "Самопомочі" скоротилася до 26 депутатів

Партія Садового розпрощалася з "бунтарями".

Парламентська фракція "Самопомочі" скоротилася до 26 депутатів
Фото: Кузьма Джунь

Фракція "Самопомочі" офіційно виключила зі своїх лав п'ятьох депутатів, які 31 серпня підтримали в першому читанні конституційні зміни щодо децентралізації.

Відповідну заяву зачитав на засіданні парламенту в середу віце-спікер Андрій Парубій.

"Згідно з протоколом засідання депутатської фракції "Самопоміч" від 31 серпня 2015 року, повідомляю про виключення з депутатської фракції народних депутатів Гопко Ганни Миколаївни, Єднака Остапа Володимировича, Кишкаря Павла Миколайовича, Кривенка Віктора Миколайовича, Пташник Вікторії Юріївни. Підпис Березюка", - процитував Парубій заяву фракції.

Склад фракції "Самопоміч" тепер скоротиться до 26 осіб.

Нагадаємо, в ніч перед голосуванням за Конституцію фракція "Самопоміч" вирішила, що її депутати не мають права на особливу думку під час голосування з чотирьох питань - це зміни до Конституції, референдум, мир-війна й імпічмент президента. Тоді ж було вирішено не підтримувати президентський проект змін до Конституції. Також фракція внесла зміни у своє внутрішнє положення, вирішивши, що питання про виключення депутатів із фракції можна ухвалювати 2/3 фракції, а не 3/4, як раніше.

Незважаючи на рішення фракції, п'ять її депутатів віддали голоси "за" децентралізацію, зокрема перший номер списку партії Ганна Гопко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram