ГоловнаПолітика

Геращенко пов'язав сутички під Радою з поїздкою Тягнибока в зону АТО

Якщо слідство доведе факт підбурювання правоохоронців з боку Олега Тягнибока, то його можуть притягнути до реальної кримінальної відповідальності.

Викликає дуже багато запитань факт поїздки Олега Тягнибока 26-28 серпня в зону АТО, в Авдіївку та Курахове, де він, зокрема, провів зустріч із бійцями батальйону "Січ".

Про це написав у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко.

"Про що Олег Тягнибок говорив з бійцями підрозділу "Січ", зараз установлює слідство. Не виключаю, що це було накачування ненавистю й агресією", - йдеться в його повідомленні.

Геращенко зазначив, що саме наступного дня, після зустрічі Олега Тягнибока з бійцями батальйону "Січ", шестеро з них, зокрема "гранатометник" Ігор Г., написали заяви про звільнення з органів внутрішніх справ.

Фото: Антон Геращенко

"Зокрема, підозрюваний у вбивстві бійців Національної гвардії Ігор Г. вказав як причину звільнення те, що його не влаштовує рівень одержуваної заробітної плати. Хоча товаришами по службі Ігор характеризувався як патріот, сміливий і ефективний боєць, для якого найважливіше в житті було захистити країну, а не зарплата співробітника міліції", - пише радник голови МВС.

Геращенко наголосив, що якщо слідство встановить факт підбурювання співробітників правоохоронних органів зі спецпідрозділу "Січ" з боку Олега Тягнибока та інших діячів від партії "Свобода" до участі в масових акціях біля Верховної Ради з використанням зброї і бойових гранат, то це може означати залучення цих осіб до реальної кримінальної відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної гвардії як підбурювачів.

Нагадаємо, "Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядали в понеділок, 31 серпня.

Після того як конституційні поправки в Раді проголосували, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три співробітники Національної гвардії, більш ніж 140 осіб отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поклав провину за злочин на "Свободу", партія Тягнибока у відповідь звинуватила Авакова, нібито міліція першою застосувала силу до пікетників і не вжила "належних заходів для нейтралізації провокаторів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram