ГоловнаПолітика

Чотири фракції залишаються в парламентській коаліції, - Кубів

Питання виходу з коаліції "Самопомочі" не обговорювалося

Чотири фракції залишаються в парламентській коаліції, - Кубів
Фото: Макс Левин

Фракції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч" і "Батьківщина" залишаються у складі парламентської коаліції.

Про це заявив представник президента в парламенті Степан Кубів, інформує офіційний сайт БПП.

"Прийнято позитивний план на те, що коаліцію буде збережено... Чотири фракції залишаються", - сказав Кубів. Він додав, що консультації щодо збереження коаліції триватимуть завтра.

Разом з тим, Кубів зазначив, що питання виходу з коаліції фракції "Самопоміч" на нараді не обговорювалося.

"Розмови такої не було, що "Самопоміч" виходить", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що його фракція виходить із владної коаліції у Верховній Раді і переходить в опозицію.

Коаліція п'ятьох фракцій була створена 27 листопада 2014 року. На сьогодні вона налічує 295 народних депутатів, без "ляшківців" вона скоротиться до 274 осіб. Також коаліція позбудеться як мінімум шістьох депутатів, які найближчим часом мають покинути коаліційні фракції - Олега Мусія з БПП і п'ятьох членів "Самопомочі".

Угода про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" не передбачає автоматичного розвалу коаліції у разі виходу з неї однієї чи навіть кількох фракцій, якщо її кількісний склад не стає меншим, ніж вимагає Конституція (226 осіб). Для розпаду коаліції потрібно її власне рішення, припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання або скорочення кількості депутатів нижче за 226 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram