ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оголосила про підозру чотирьом учасникам сутичок під Радою

Президент ухвалив перший звіт від силовиків про трагічні події 31 серпня

Генпрокуратура оголосила про підозру чотирьом учасникам сутичок під Радою
Фото: president.gov.ua

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру чотирьом учасникам сутичок під Верховною Радою 31 серпня.

Про це заявив генпрокурор Віктор Шокін на зустрічі керівників силових відомств з Петром Порошенком, повідомляє офіційний сайт президента.

"Уже є чотири людини, яким оголошено підозри. Ще багатьом учасникам оголосять підозри сьогодні-завтра", - сказав Шокін. Він також висловив переконання, що слідство має завершитися якнайшвидше, і "скоро всі дізнаються і замовників, і організаторів, і виконавців цих злочинів".

За інформацією генпрокурора, слідча група отримала додаткові дані, які дозволяють кваліфікувати вчорашні дії зловмисників під час провокацій під Верховною Радою як "підготовку, організацію та проведення терористичного акту".

Присутній на зустрічі глава МВС Арсен Аваков повідомив, що у цій справі затримано 18 осіб. Він також заявив, що мітинг, який призвів до трагедії, організували політичні партії "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія України", а також інші організації. За словами міністра, встановлено також кримінальні правопорушення за участю колишніх народних депутатів, яких найближчим часом викличуть на допит "для з'ясування ступеня їхньої участі".

"Ми фактично не маємо жодного постраждалого з боку цивільних осіб. Це принципова відмінність від подій на Майдані", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, в понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками і мітингувальниками. Після позитивного голосування парламенту за зміни до Конституції мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у ряди міліції та Нацгвардії бойову гранату, яка дотепер забрала три життя. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що вибуховий пристрій кинув 21-річний боєць добровольчого батальйону "Січ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram