ГоловнаПолітика

Підозрюваний у скоєнні теракту біля Ради боєць "Січі" звільнився з МВС і хотів перейти до ЗСУ

Ігор Гуменюк з 3 серпня перебував у відпустці

Підозрюваний у скоєнні теракту біля Ради боєць "Січі" звільнився з МВС і хотів перейти до ЗСУ
боец батальона МВД "Сич" Игорь Гуменюк
Фото: facebook.com/artem.shevchenko

Підозрюваний у скоєнні теракту під Верховною Радою боєць батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк 29 серпня написав рапорт на звільнення і хотів піти на службу у Збройні сили України.

Про це повідомив командир батальйону "Січ" Олександр Писаренко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Підозрюваний дійсно є членом батальйону, але 29 серпня він написав рапорт на звільнення. І в особистій розмові сказав, що хоче переводитися у Збройні сили України", - сказав він на брифінгу.

Він також повідомив, що Гуменюк служив у зоні АТО майже 7 місяців і навіть не хотів іти на ротацію у цей період. Писаренко запевнив, що у затриманого не було жодних конфліктів під час служби. Також комбат повідомив, що Гуменюк де-юре ще залишається бійцем батальйону, оскільки процес звільнення не завершився.

Керівник прес-служби МВС Артем Шевченко також підтвердив, що Гуменюк звільнився з органів і з 3 серпня перебував у відпустці.

"Перебуваючи офіційно з 3 серпня у відпустці, рядовий міліції, а нині підозрюваний Ігор Гуменюк написав рапорт про звільнення за власним бажанням з лав органів внутрішніх справ", - написав Шевченко у Фейсбуці.

Він також опублікував заяву Гуменюка на ім'я начальника ГУ МВС України у Києві, у якій сказано, що він просить звільнити його з органів внутрішніх справ за власним бажанням, оскільки його "не влаштовує заробітна плата" і "від проходження військово-лікарської комісії відмовляється" .

Фото: facebook.com/artem.shevchenko

Нагадаємо, в понеділок під Верховною Радою відбулися сутички між силовиками і мітингувальниками. Після голосування парламенту мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у ряди міліції та Нацгвардії бойову гранату. Пізніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що вибуховий пристрій кинув 21-річний боєць добровольчого батальйону "Січ".

У понеділок помер від осколка в серці 25-річний боєць Нацгвардії Ігор Дебрін, призовник з Херсонської області. Сьогодні вранці помер 21-річний призовник з Жовтих Вод Дмитро Сластиков. Пізніше нардеп Ольга Богомолець повідомила, що в лікарні від отриманих поранень помер третій боєць Національний гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram