ГоловнаПолітика

Міліція відпустила 13 затриманих після подій біля Ради (оновлено, додано документ)

Серед 18, котрі залишаються під вартою - двоє колишніх бійців батальйону "Січ".

Міліція відпустила 13 затриманих після подій біля Ради (оновлено, додано документ)
Задержанный Игорь Гуменюк
Фото: Стоп-кадр с видео МВД

Міліція затримала 31 підозрюваного в незаконних діях біля Верховної Ради, проте незабаром відпустила 13 з них, повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк у своєму фейсбуці.

Серед 18 затриманих за ст. 208 КПК України осіб двоє - колишні бійці батальйону МВС "Січ" (укомплектований з активістів партії "Свобода", - ред.), одного підозрюють у застосуванні бойової гранати проти правоохоронців.

"Обидва нещодавно написали рапорти і звільнилися за власним бажанням", - повідомив Шкіряк.

13 осіб, яких доставили в Голосіївське і Печерське райвідділення міліції, відпустили, оскільки інформація про їхню причетність до злочинів поки що не підтверджена.

Оновлення 12:59. Серед затриманих - п'ятеро представників "Чорного комітету", зокрема його лідер Богдан Тицький, повідомила організація на своєму сайті. Ще кількох представників "Чорного комітету" відпустили. Одного з членів організації, бійця АТО Євгена Строканя, взяв на поруки народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Оновлення 13:45. Також відомо, що серед затриманих були Максим Дескот, Ігор Степура, Володимир Райф, Олександр Галай, Сергій Романенко, Віталій Поклонніков. У ІХТ залишаються Володимир Гроцков і Сергій Кіншин, повідомила LB.ua координатор "Комітету визволення політв'язнів" Тетяна Близнюк.

Нагадаємо, в результаті вибуху гранати біля Верховної Ради в понеділок постраждали 125 силовиків. Один з них загинув від осколкового поранення в серце, кількох госпіталізували у тяжкому стані.

Чоловіка, який кинув гранату РГО в лави міліціонерів, які охороняли будівлю Верховної Ради, невдовзі затримали. Під час затримання в нього виявили ще одну гранату і чеку від тієї, яка вибухнула. За словами голови МВС Арсена Авакова, затриманий - боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк - зізнався в тому, що кинув гранату. Прес-служба МВС оприлюднила відео із затриманим.

На сторінці батальйону "Січ" у фейсбуці повідомляють, що Гуменюк "перебував у процесі звільнення на підставі власноручно написаного рапорту про звільнення за власним бажанням".

Вибух стався під час акції протесту після того, як депутати Верховної Ради проголосували в першому читанні зміни до Конституції, що стосуються децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram