ГоловнаПолітика

ЄС підтримав голосування за децентралізацію і засудив насильство

ЄС сподівається на ухвалення поправок в остаточному читанні наприкінці року.

ЄС підтримав голосування за децентралізацію і засудив насильство
Фото: Макс Левин

Європейський Союз вітає ухвалення Верховною Радою в першому читанні проекту змін до Конституції стосовно децентралізації та засуджує насильство біля стін парламенту.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки

Федеріки Могеріні.

"Сьогоднішнє голосування у Верховній Раді за конституційні поправки, пов'язані з децентралізацією, є важливим кроком, який прокладає шлях до істотної передачі повноважень від центру регіонам і громадам... ЄС сподівається на ухвалення цих поправок в остаточному читанні наприкінці цього року", - йдеться в повідомленні.

Водночас Федеріка Могеріні зазначила, що насильство не повинно бути загрозою цьому процесу, і висловила співчуття родині

 загиблого військовослужбовця Національної гвардії, а також усім постраждалим, засудивши сутички біля будівлі парламенту.

Федеріка Могеріні висловила впевненість у тому, що Україна буде залишатися вірною подальшим і інституційним реформам, і економічним, а також комплексній реформі поліції та правоохоронних органів, сектору забезпечення громадського порядку та безпеки в усій країні.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ

Арсен Аваков звинуватив "Свободу" в загибелі одного і пораненні 112 правоохоронців у результаті вибуху біля будівлі Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram