ГоловнаПолітика

"Свобода" поклала на владу відповідальність за теракт біля Ради

Партія вважає, що її підставили.

"Свобода" поклала на владу відповідальність за теракт біля Ради
Фото: twitter.com/UKRINFORM

Партія "Свобода" заявила, що за теракт під стінами Верховної Ради відповідальна влада.

"Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявляє: вся відповідальність за теракт під стінами парламенту, в результаті якого постраждали десятки людей, лежить на діючій владі", - сказано в заяві партії.

"Свобода" стверджує, що міліція першою застосувала силу до пікетників і не вжила "належних заходів для нейтралізації провокаторів".

"Очевидно, що використання вибухового пристрою, який невідомі кинули в правоохоронців, є заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів", - йдеться в заяві.

Партія вимагає відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. "Свобода" вважає, що саме "злочинна бездіяльність" міністра призвела до трагедії.

За даними LB.ua, представники "Свободи" перекрили дорогу біля Голосіївського райвідділення міліції Києва і вимагають звільнити затриманих за підозрою в теракті біля парламенту. Раніше Аваков повідомив, що затримано близько 30 осіб, зокрема бійця "свободівського" батальйону "Січ", який кинув бойову гранату в правоохоронців.

Натомість голова "Свободи" Олег Тягнибок натякнув, що трагічні події біля ВР сплановані владою.

"Те, що Аваков так оперативно "призначив винуватих", свідчить про одне - провокація була ним і спланована. Путінським шляхом ідете! Тому що той теж улаштовував теракти... Тепер про організаторів сутичок: катавасія почалася після того, як "орли Авакова" пішли в наступ, розтоптуючи портрети загиблих українських героїв-"свободівців", які полягли на фронті", - подають на сайті "Свободи" слова Тягнибока.

Нагадаємо, ЗМІ оприлюднили фотографії, на яких у перших лавах мітингувальників, які пішли на правоохоронців, є голова "Свободи" Олег Тягнибок і екс-нардеп від партії Юрій Сиротюк. При цьому Сиротюк тримає в руках палицю.

Близько полудня в понеділок мітингувальники спробували прорватися ближче до будівлі парламенту крізь лінію міліції. Під час сутички "свободівці" витягли з лави кількох бійців Національної гвардії. Згодом їх побили.

Через півтори години, вже після голосування в Раді, мітингувальники жбурнули в правоохоронців вибуховий пристрій. Близько 100 бійців отримали поранення.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кілька вибухових пристроїв кинули "з боку людей у футболках партії "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram