ГоловнаПолітика

Рада почне роботу о 12:00

Віце-спікер Парубій пообіцяв, що всі зможуть проголосувати по совісті

Рада почне роботу о 12:00
Фото: LB.ua

Верховна Рада розпочне позачергове засідання, на якому розглядатимуть конституційні поправки, о 12:00. Про це заявив віце-спікер Андрій Парубій.

"О 12:00 ми почнемо сесію, кожен матиме можливість висловити свою позицію, і кожен матиме можливість голосувати так, як йому підказують йому його переконання, як підказує йому його совість", - сказав Парубій.

Віце-спікер виступав з місця спікера, незважаючи на те, що сама президія заблокована.

Нагадаємо, що Верховна Рада має сьогодні проголосувати у першому читанні конституційну реформу з децентралізації. Багато депутатів побоюються, що у разі її затвердження посиляться повноваження президента України. Крім того, парламентарі виступають проти того, що у текст поправок включено таку норму: "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом". Хоча цей закон вже ухвалено, він набуде чинності тільки після того, як з Донбасу вийдуть російські війська і там проведуть місцеві вибори за українськими законами.

Проти поправок виступають фракції "Радикальної партії", "Самопомочі", "Батьківщини". Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", "Опоблок" у більшості мають голосувати "за".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram