ГоловнаПолітика

ГПУ викликала на допит Садового у справі про підкуп нардепів

Мера Львова викликали як свідка

ГПУ викликала на допит Садового у справі про підкуп нардепів
Лидер "Самопомощи" Андрей Садовый
Фото: Сергей Нужненко

Генеральна прокуратура викликала на допит мера Львова і лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового у зв'язку з його заявою про підкуп народних депутатів.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції "Самопоміч" за підтримання ними 31 серпня 2015 року на позачерговому засіданні Верховної Ради в першому читанні проект Закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)", - наголошено в повідомленні.

Слідчі ГПУ викликають Садового на допит як свідка у вказаному провадженні.

"З метою забезпечення швидкого розслідування Садового також запрошують до Генеральної прокуратури (Київ, вул. Різницька, 13/15) 31 серпня 2015 року о будь-якій годині час з 9:00 для надання слідчим відомої йому інформації за цим фактом", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Садовий заявив про жорсткий тиск на нардепів перед голосуванням за зміни до Конституції стосовно децентралізації. Спікер парламенту Володимир Гройсман закликав розслідувати заявлені Садовим факти тиску та підкупу нардепів.

Голосування за проект змін до Конституції відбудеться 31 серпня. Зокрема, запропоновано прописати в Основному законі, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. "Самопоміч" виступає категорично проти цієї норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram