ГоловнаПолітика

Правоохоронці проводять обшук в Одеській облраді (додано відео)

Силовики мають намір вилучити документи, пов'язані з продажем комунального майна на аукціоні

Правоохоронці проводять обшук в Одеській облраді (додано відео)

Співробітники МВС і прокуратури Одеської області проводять обшук у приміщенні обласної ради.

Як повідомив слідчий В'ячеслав Уштван, силовики мають намір вилучити документи, пов'язані з продажем комунального майна на аукціоні, який провела Одеська облрада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також уточнив, що заяву в правоохоронні органи, у зв'язку з якою силовики прийшли в облраду, написав голова Одеської міської парторганізації ВО "Батьківщина" Григорій Гріншпун.

Аукціони, на яких, на думку Гріншпуна, чиновники допустили порушення інтересів громади, пройшли 31 липня і 14 серпня. На них продали частину Будинку прийомів Одеської обладміністрації, будівлю - пам'ятку архітектури, т.зв. Масонський будинок, пальове поле біля Палацу спорту і базу відпочинку на одному з островів на Дунаї й інше майно.

Слідчі дії проводять прозоро, за присутності журналістів, яких на захід запросила прес-служба Одеської обладміністрації.

"Сьогодні, 29 серпня, о 15:15 почнеться обшук в Одеській обласній державній адміністрації, запрошуємо висвітлити цю подію", - йдеться в розісланому журналістам анонсі.

Одеську облраду очолює найближчий соратник заступника голови фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Олексія Гончаренка Михайло Шмушкович. У кулуарах Одеської облради, яка ділить будівлю з Одеською обладміністрацією, ширяться чутки, що між соратниками Гончаренка і командою Михайла Саакашвілі виник конфлікт.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі написав заяву на ім'я керівників силових відомств, у якій зажадав розслідувати злочини, скоєні керівництвом Державної фіскальної служби у сфері митного контролю. Також було оголошено конкурс на посаду керівника Одеської митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram