ГоловнаПолітика

Путін обговорив з Меркель і Олландом українську конституційну реформу

Російський президент вимагає погодити із сепаратистами зміни до Конституції.

Путін обговорив з Меркель і Олландом українську конституційну реформу

У суботу відбулася телефонна розмова російського президента Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Як повідомляється на сайті Кремля, сторони обговорили кризову ситуацію на Донбасі та хід реалізації Мінських домовленостей, у тому числі з урахуванням засідань Контактної групи і її робочих підгруп, які відбулися 26-27 серпня 2015 року в Мінську.

Ангела Меркель і Франсуа Олланд інформували про підсумки їхньої нещодавньої зустрічі в Берліні з Президентом України Петром Порошенком.

"Володимир Путін висловив стурбованість тим, що тривають обстріли українськими силовиками населених пунктів Донбасу, нарощування збройних сил України уздовж розмежувальної лінії. Особливо підкреслено необхідність налагодження прямого діалогу між Києвом і представниками Донецька і Луганська, а також зняття фінансово-економічної блокади з Донбасу. Президент Росії підтвердив безальтернативність політичного врегулювання конфлікту на основі повної реалізації Мінських домовленостей, важливість проведення на Україні погодженої з Донецьком і Луганськом конституційної реформи", - сказано в повідомленні Кремля.

Також, як повідомляється, під час розмови відбувся "ґрунтовний обмін думками" з питань, пов'язаних з проведенням восени 2015 року місцевих виборів в регіонах України. Обговорено також основні аспекти подальшої роботи в рамках "нормандського формату", включаючи переговори міністрів закордонних справ і підготовку до нової зустрічі на найвищому рівні.

Нагадаємо, голосування щодо проекту змін до Конституції відбудеться 31 серпня. Зокрема, пропонується прописати в Основному законі, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом.

Сепаратисти із "ДНР" і "ЛНР" відкинули запропонований проект реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram