ГоловнаПолітика

Порошенко усунув з посади голову району, спійманого на великому хабарі

Валерій Олещенко хотів отримати півтора мільйона гривень.

Порошенко усунув з посади голову району, спійманого на великому хабарі
​Валерий Олещенко
Фото: http://ldol.sm.gov.ua

Президент Петро Порошенко усунув з посади голову Липоводолинської райадміністрації в Сумській області Валерія Олещенка.

Про це йдеться у розпорядженні №679 від 28 серпня.

"Згідно з ч. 3 ст. 154 Кримінально-процесуального кодексу України усунути Олещенка Валерія Миколайовича з посади голови Липоводолинської районної державної адміністрації Сумської області", - йдеться в розпорядженні.

Ця стаття передбачає, що усунення з посади призначуваних Президентом осіб вирішується Президентом на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством.

Нагадаємо, 27 серпня Олещенка затримали при отриманні хабара розміром 700 тис. грн. Загалом керівник району вимагав 1,5 млн грн за надання дозволу на проведення пошукових робіт військової техніки часів Другої світової війни та історичних пам'яток воєнного періоду.

У середині серпня на великих хабарах попалися голова Бобровицької РДА в Чернігівській області Микола Супрун і голова Голопристанської РДА в Херсонській області Олександр Богуненко.

Перший вимагав 50 тис. гривень за вирішення земельного питання, другий - 130 тис. доларів за непроведення перевірок торговельних майданчиків. Обох усунено від виконання обов'язків розпорядженнями Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram