ГоловнаПолітика

Порошенко закликав США відповісти на спроби РФ загострити ситуацію на Донбасі

Президент підкреслив, що Україна виконує Мінські домовленості.

Порошенко закликав США відповісти на спроби РФ загострити ситуацію на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко закликав США у співпраці з європейськими партнерами дати консолідовану відповідь на спроби РФ спровокувати загострення ситуації на Донбасі.

Про це йшлося у телефонній розмові між українським президентом і віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко поінформував Джо Байдена про результати недавньої тристоронньої зустрічі з президентом Франції Олландом і канцлером Німеччини Меркель у Берліні, присвяченої погодженню кроків щодо забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.

Президент акцентував увагу на виконанні Україною Мінських домовленостей.

Як повідомляється, Байден висловив підтримку реформам, які відбуваються в Україні, зокрема проведенню конституційної реформи у сфері децентралізації.

Співрозмовники обговорили співпрацю у військово-технічній сфері та подальші контакти між Україною та США, зокрема в рамках заходів, запланованих під час 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка відбудеться в Нью-Йорку у вересні.

Віце-президент США підтримав зусилля нашої держави щодо стабілізації макрофінансової ситуації і позитивно оцінив в цьому контексті досягнуту 27 серпня домовленість між Україною та Спеціальним комітетом кредиторів про реструктуризацію державного боргу.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз у вересні продовжить персональні санкції щодо окремих представників РФ, якщо ситуація на Донбасі буде залишатися такою самою, як сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram