ГоловнаПолітика

Саакашвілі запропонував розпустити одеську міліцію і набрати нову

Олега Макуху призначили два місяці тому.

Саакашвілі запропонував розпустити одеську міліцію і набрати нову

Голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі запропонував розпустити і по-новому організувати міськуправління міліції в Одесі.

Про це він написав у своєму фейсбуці, коментуючи затримання на хабарі нещодавно призначеного начальника одеської міліції.

"Учора на місці злочину - під час отримання хабара за кришування - затримали керівника одеської міліції. Підтвердилося те, що я завжди стверджував: одеська міліція - це добре організований кримінальний синдикат. На мій погляд, їх треба повністю розпустити і по-новому організувати, а на цьому етапі спільно з Арсеном Аваковим ми створюємо спеціальний підрозділ всередині МВС, співробітників якого відберемо ретельно, і вони займуться корупцією всередині адміністрації та міліції. А поки що ми повинні продовжити арешти не тільки стрілочників, але, як було вже у випадку з воєнкомом області та головою УВС вчора, високих посадових осіб. У тому числі в обласній адміністрації слід провести таку саму чистку", - написав Саакашвілі.

Нагадаємо, в четвер військова прокуратура і СБУ затримали начальника Одеського міськуправління ГУ МВС України в Одеській області Олега Макуху під час отримання хабара на суму 20 тисяч доларів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив Макуху на посаду начальника Одеського міського управління МВС 1 липня. Представив його новий керівник обласної міліції Георгій Лорткіпанідзе, якого запросив до Одеси Саакашвілі. До призначення Макуха працював начальником Управління боротьби з організованою злочинністю в Миколаївській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram