ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики спростувало зняття пільг із сімей загиблих бійців

50% знижки на житлокомпослуги передбачено окремим законом.

Мінсоцполітики спростувало зняття пільг із сімей загиблих бійців
Фото: Макс Требухов

Мінсоцполітики спростувало інформацію про те, що сім'ям загиблих військовослужбовців обмежили пільги.

Постанова уряду №389 від 4 червня 2015 року передбачає, що з 1 липня пільги на оплату ЖКГ надають за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу на одну людину не перевищує 1 710 гривень. На батьків і членів сімей загиблих чи зниклих безвісти бійців ці норми не поширюються.

Але для них передбачено 50-відсоткову пільгу іншим актом - пунктом 5 статті 12 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей". Під час надання цієї пільги не враховують доходів сім'ї.

"Тож пільги за користування житлово-комунальними послугами батькам і членам сімей військовослужбовців, загиблих (померлих) або зниклих безвісти під час проходження військової служби, місцеві органи влади повинні встановлювати в повному обсязі і без жодних обмежень", - наголошує прес-служба міністерства.

Щодо субсидій, то їхній розмір установлюють для кожної родини окремо. Система не передбачає жодних обмежень через суму доходів членів сімей. Щоб отримати субсидію, потрібно звернутися в місцеве управління соцзахисту населення.

Нагадаємо, з липня майже 95 тисяч жителів Києва залишилися без пільг на оплату житлово-комунальних послуг після запровадження нового порядку їхнього нарахування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram