ГоловнаПолітика

Бурбак: позитивний ефект від операції з кредиторами відчує кожен

Кабміну вдалося списати майже 4 млрд доларів боргу країни.

Бурбак: позитивний ефект від операції з кредиторами відчує кожен
Максим Бурбак
Фото: www.dyvys.in

Успішні переговори уряду Арсенія Яценюка з міжнародними кредиторами про реструктуризацію державного боргу, в результаті яких вдалося добитися списання майже 4 мільярдів доларів, - це не тільки перемога України, а й поразка її ворогів, які очікували дефолту.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим Бурбак.

"Ефективні домовленості уряду з Комітетом приватних кредиторів про списання 20% боргів і відстрочки виплат на 4 роки - найбільш суттєва і позитивна новина останнього часу", - сказав Бурбак. "Вартість кредиту не підвищуватиметься, а відстрочка за виплатами допоможе нам істотно вирішити економічну ситуацію в країні", - додав він.

Бурбак зазначив, що спільна робота уряду, зокрема прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько, дали чудові результати для країни.

"Це є свідченням того, що український уряд контролює економічну ситуацію в країні і він провів істотну роботу з реструктуризації боргів, які були отримані в попередні роки", - зазначив він.

Бурбак також висловив сподівання, що найближчим часом Верховна Рада розгляне відповідні законодавчі зміни, щоб направити зекономлені кошти на підвищення соціальних стандартів українських громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram