ГоловнаПолітика

Жителі Маріуполя заклеїли собі роти, протестуючи проти скасування у місті виборів

В Інтернеті з'явилося відео, в якому маріупольці мовчазно стоять на тлі різних міських пейзажів. У всіх заклеєні роти. За людей говорить напис "Я - маріуполець! Я маю право вибору!". Соціальну акцію провів місцевий телеканал, на сторінці якого в Youtube спочатку розмістили відео.

«Півмільйонний Маріуполь хочуть позбавити права голосу! Прикриваючись турботою про безпеку маріупольців і жителів регіону, нам забороняють зробити свій вибір, за нас вирішують, як нам жити! Після страшних подій травня 2014 року ми прийшли на виборчі дільниці, щоб вибрати президента країни! Тоді наш голос був потрібен державі, хоча в центрі Маріуполя знаходився штаб ДНР, ніхто не турбувався про безпеку населення! Зараз, коли Маріуполь надійно захищений військовими ЗСУ та Нацгвардії, коли навколо міста звели три лінії оборони, коли, за словами головнокомандувача, противник не володіє достатніми силами для штурму міста, нас позбавляють права вибору! Нас, маріупольців, які для усієї України стали втіленням мужності і стійкості, людей готових встати «живим» ланцюгом на шляху ворожої техніки. Політикам має бути соромно! Проголошуючи європейські цінності, вони позбавляють нас права на майбутнє, гарантоване Конституцією та фактично відрізають територію Донбасу від всієї України», - йдеться у підписі під відео.

Нагадаємо раніше, глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський неодноразово заявляв, що проти проведення виборів по всій області, в тому числі в Маріуполі. Оскільки люди, «отруєні рашистською пропагандою, і у них вата замість мізків».

Водночас президент України Петро Порошенко у липні обіцяв, що вибори у Маріуполі усе-таки відбудуться.

Також ідею проведення виборів на підконтрольній Україні території Донбасу підтримав американський посол Джеффрі Пайєт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram