ГоловнаПолітика

Лідери "нормандської четвірки" можуть зустрітися на полях Генасамблеї ООН

Без Росії виконання мінських домовленостей не працює, заявили в МЗС України.

Лідери "нормандської четвірки" можуть зустрітися на полях Генасамблеї ООН
Фото: EPA/UPG

Лідери країн нормандської четвірки: Україна, ФРН, Франція, Росія, - можуть зустрітися "на полях" Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер", передає "Інтерфакс-Україна".

"Ймовірно будуть зустрічі і на найвищому рівні у нормандському форматі - "четвірки", тому що без Росії це (виконання мінських домовленостей), на жаль, не працює... Це може бути багатогодинна зустріч на полях Генеральної асамблеї ООН", - сказав він.

Клімкін також не виключив, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися і до початку сесії Генасамблеї ООН.

Кажучи про зустрічі в Берліні президента Петра Порошенка, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда, глава МЗС зазначив: "Для мене основний результат цієї зустрічі - це те, що кожен з наших європейських друзів і партнерів чітко розуміє, що відбувається на Донбасі: що це не тільки місцеві терористи, а й регулярні російські війська, що нам потрібно виконати Мінськ".

"Для цього потрібно працювати, і в тому числі тиснути на Росію", - заявив Клімкін.

Він також підкреслив, що "нормандський формат" працюватиме. "Ми повинні змусити його працювати і ми повинні змусити працювати Росію", - додав глава МЗС.

Нагадаємо, раніше заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв розповів, що Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд на переговорах в Берліні 24 серпня визначили для Росії "червоні лінії", перетин яких потягне рішучу реакцію міжнародного співтовариства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram