ГоловнаПолітика

ЦВК отримала список населених пунктів, де не можна проводити місцеві вибори

Точної кількості населених пунктів у ЦВК не назвали, оскільки їх ще потрібно підрахувати.

ЦВК отримала список населених пунктів, де не можна проводити місцеві вибори
Фото: Дарья Чабанова

Центральна виборча комісія вже отримала подання від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів регіонів, в яких пропонується не проводити чергові місцеві вибори 25 жовтня з міркувань безпеки. Центрвиборчком ухвалить відповідне рішення найближчим часом.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, пише Укрінформ.

"Такий перелік у нас є, і Центральна виборча комісія зараз його уважно вивчає", - сказав він.

За його словами, подання від голови Луганської ВЦА Георгія Туки надійшло сьогодні, а від його колеги з донецької області Павла Жебрівського - "трошки раніше".

Водночас він не повідомив точної кількості населених пунктів Донбасу, де не можна проводити чергові місцеві вибори, оскільки "їх ще потрібно підрахувати", хоча розповів, що щодо кожного населеного пункту є чітке обгрунтування.

"У мене є документи від Жебрівського і Туки, і там є чітко щодо кожного населеного пункту визначено критерії, у зв'язку з чим не можна проводити вибори. Як правило, це, як на мене, об'єктивні критерії, критерії безпеки, критерії розташування населених пунктів у зоні зіткнення. Я думаю, що ці критерії треба враховувати, і ЦВК варто було б погодитися з цим", - зазначив Магера.

Він додав, що рішення комісії дізнаємося "протягом найближчих днів", однак він особисто підтримує позицію Жебрівського і Туки.

Нагадаємо, 25 серпня Жебрівський попросив ЦВК не проводити місцеві вибори в Маріуполі. Раніше він просив не проводити вибори Красному Лимані, Краматорську та низці інших населених пунктів Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram