ГоловнаПолітика

Порошенко: "Москва-військторг" далі постачає бойовикам техніку й озброєння

На Донбасі перебувають 40 тис. бойовиків і 9 тис. кадрових військових РФ

Порошенко: "Москва-військторг" далі постачає бойовикам техніку й озброєння
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що на окупованих територіях Донбасу перебувають 40 тис. бойовиків, серед них 9 тис. кадрових військових Російської Федерації.

Про це він заявив у своєму зверненні до українців під час Маршу Незалежності.

"Чи означає все це, що ворог відмовився від ідеї прямого вторгнення чи наступу бойовиків вглиб України? Ні. Російське озброєне угруповання поблизу нашого кордону на сході сьогодні вже становить понад 50 тис. осіб. На окупованих територіях також перебуває понад 40 тис., зокрема 9 тис. кадрових військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, що перебувають на керівних посадах, тим самим формуючи підрозділи російської армії на наших територіях", - зазначив Порошенко.

За його словами, РФ продовжує постачати військову техніку й озброєння бойовикам на Донбас.

"Москва-військторг" поставила бойовикам до 500 танків, до 400 артилерійських систем, до 950 бойових броньованих машин. Тільки за цей тиждень три великі колони перетнули наш кордон у напрямку Луганська, Донецька, Дебальцевого", - наголосив Президент.

Нагадаємо, за даними розвідки СБУ, бойовики планують сьогодні здійснити кілька постановочних обстрілів у районі Донецька, щоб звинуватити в них українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram