ГоловнаПолітика

ОБСЄ розмістить спостерігачів на лінії фронту і на кордоні з Кримом

Україна вважає присутність СММ стримувальним фактором.

ОБСЄ розмістить спостерігачів на лінії фронту і на кордоні з Кримом
Фото: rbc.ua

Cпостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні залучать до моніторингу уздовж лінії зіткнення і на адміністративному кордоні з Кримом.

Такі підсумки наради за участю представників організації та української влади, повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

"За результатами наради буде розроблено алгоритм дій щодо впровадження пілотного проекту щодо залучення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до моніторингу уздовж лінії зіткнення і на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим", - сказано в повідомленні.

Керівник відділу операцій СММ ОБСЄ в Україні Георгій Покас повідомив, що Місія зацікавлена і підтримує пропозиції Держприкордонслужби щодо розширення межі своєї діяльності на контрольні пункти в'їзду/виїзду уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей та на адміністративному кордоні з Автономною Республікою Крим, а також готова вивчити питання збільшення чисельності персоналу, який працює на Сході України.

Також представники СММ ОБСЄ висловили зацікавленість питанням створення гуманітарних логістичних центрів для потреб цивільного населення, що проживає на тимчасово окупованих територіях.

Метою залучення спостерігачів ОБСЄ, як підкреслюється в повідомленні, є отримання об'єктивної оцінки ситуації уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей і на кордоні з Кримом.

Представник Антитерористичного центру при СБУ зазначив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні є єдиним реальним стримувальним фактором, який здатний утримувати систему безпеки вздовж лінії розмежування хоча б на тому рівні, який зараз склався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram