ГоловнаПолітика

У Новинського знайшлося вірменське коріння

Бізнесмен продав рудоуправління у Севастополі своєму братові Ашоту Малхасяну

У Новинського знайшлося вірменське коріння
Фото: Александр Ратушняк

В українського бізнесмена Вадима Новинського, який до 2012 року був громадянином Росії, знайшлося вірменське коріння. Видання "Главком" з'ясувало, що батька Новинського (чиє по батькові - Владиславович) звуть Рудольф Єрвандович Малхасян.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню щодо продажу Новинським Балаклавського рудоуправління у Севастополі.

Новим власником цього підприємства є кіпрська компанія Kagerol Holdings Limited. Згідно з розслідуванням російського видання "РБК", через цю кіпрську структуру севастопольське підприємство тепер контролює бізнесмен з Санкт-Петербурга Ашот Малхасян - брат Новинського.

Про це стало відомо із судових розглядів у Російській Федерації з приводу 11,04% акцій ВАТ "Цементний елеватор" у Санкт-Петербурзі, що раніше належали Рудольфу Малхасяну (з 2008-го по кінець 2013 року він обіймав посаду гендиректора цього підприємства).

У матеріалах справи йдеться, що кілька років тому він подарував їх "своєму старшому синові Новинському Вадиму Владиславовичу (рідний брат позивача Малхасян Ашот Рудольфович по батькові, виховувався в іншій родині)". Видання попросило Новинського про коментар, але на момент виходу публікації редакція його ще не отримала.

Нагадаємо, екс-президент Віктор Янукович надав Вадиму Новинському громадянство України у травні 2012 року, напередодні дня народження російського бізнесмена. Указ було видано з формулюванням "за видатні заслуги перед Україною".

Зараз Новинський - депутат Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram