ГоловнаПолітика

Генпрокуратура "наполегливо" просить Ляшка прийти на допит

Без свідчень нардепа ГПУ не може висунути Клюєву додаткові звинувачення

Генпрокуратура "наполегливо" просить Ляшка прийти на допит
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура викликала на допит народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

"Генпрокуратура України звертається до народного депутата Олега Ляшка з наполегливим проханням знайти у своєму графіку час для спілкування зі слідчим", - наголошено в повідомленні.

У ГПУ наголосили, що сьогодні - 100-й день неявки депутата в прокуратуру у справі про пропозицію депутатам його фракції хабара за неголосування за зняття депутатської недоторканності із Сергія Клюєва.

У Генпрокуратурі запевняють нардепа, що "процедура допиту займе значно менше часу, ніж той час, який він провів на зарубіжному відпочинку".

"Після закордонного вояжу народному депутатові варто згадати не тільки про свої права на відпочинок, а й про обов'язки, які покладено на нього присягою народного депутата України, а саме - суворе дотримання законів України, що передбачає своєчасне прибуття за викликом до слідчого, надання правдивих свідчень під час досудового розслідування", - наголосили в Генпрокуратурі.

У відомстві також зазначили, що своїм ігноруванням викликів на допит Ляшко виключає можливість пред'явлення додаткових звинувачень Клюєву.

Раніше Ляшко повідомив, що вже повернувся в Україну з відпочинку в Італії.

"Я вже в Україні. Тремтіть, шавки, всіх порву на шматки", - написав він у своєму Фейсбуку. Нагадаємо, в травні Ляшко заявив журналістам, що Сергій Клюєв пропонував одному з депутатів від Радикальної партії 50 млн доларів, щоб фракція не голосувала за подання генпрокурора про зняття з нього депутатської недоторканності. 23 липня генпрокурор Віктор Шокін заявив, що Ляшко пообіцяв йому прийти на допит 28 липня. Водночас Ляшко за два місяці так жодного разу і не з'явився на допит у ГПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram