ГоловнаПолітика

Жебрівський пояснив призначення виборів у частині Донецької області на 29 листопада

Влада не встигає провести вибори 25 жовтня 

Жебрівський пояснив призначення виборів у частині Донецької області на 29 листопада
Фото: donoda.gov.ua

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пояснив призначення на 29 листопада виборів у шістьох територіальних громадах, які об'єднали 132 населені пункти області.

У коментарі телеканалу "112" Жебрівський заявив, що влада не встигне провести вибори в цих населених пунктах 25 жовтня.

При цьому він наголосив, що своїми розпорядженнями не скасовував виборів 25 жовтня. Його рішення про призначення виборів 29 листопада ще має погодити ЦВК. Він припустив, що вибори в населених пунктах, які увійшли в нові об'єднані територіальні громади, можуть пройти і 25 жовтня.

"Якщо приймуть таке рішення ЦВК і Верховна Рада, вибори 25 жовтня тут відбудуться", - сказав Жебрівський.

Нагадаємо, Жебрівський своїми розпорядженнями від 14 серпня об'єднав 132 населених пунктів у шість територіальних громад і призначив там вибори на 29 листопада 2015 року. На цю дату призначено вибори міськрад і мерів Краматорська і Красного Лиману, селищних рад і їхніх голів в Очеретиному Ясинуватського району та Черкаському Слов'янського району, сільрад і їхніх голів у Жовтневому Добропільського району і в Андріївці Слов'янського району.

До повноважень голови військово-цивільної адміністрації входить призначення виборів у межах зони його відповідальності.

Право населених пунктів створювати об'єднану територіальну громаду закріплено в прийнятому на початку року законі «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

Варто зазначити, що голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука 14 серпня видав два розпорядження про об'єднання низки населених пунктів у Новоайдарську та Білокуракинську об'єднані територіальні громади. Проте дата виборів у розпорядженнях - 25 жовтня - збігається з датою місцевих виборів в інших регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram