ГоловнаПолітика

Аваков і Стець улаштували сварку на засіданні Кабміну

Міністри посварилися через висвітлення субсидій у харківських ЗМІ.

Аваков і Стець улаштували сварку на засіданні Кабміну
Фото: mip.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр інформполітики Юрій Стець влаштували сварку на засіданні Кабміну з приводу харківських ЗМІ. Вона почалася з того, що Аваков заявив, що харківські медіа запустили кампанію проти субсидій і апелював до Стеця, що його міністерству варто взятися за це.

"Я попросив би міністра Авакова надати докази, які, напевно, має міліція з приводу порушення конкретних статей Кримінального кодексу місцевими медіа-ресурсами, якими володіють бандити... е-е-е... харківські бізнесмени. І тоді ми матимемо якусь можливість за допомогою закону впливати на місцевих бандитів... е-е-е... бізнесменів і їхні медіа", - відповів на це Стець.

"Без жартів. Харківські телеканали, що належать Кернесу, відкрито пропагують, що державна політика видачі субсидій - це фейк. У результаті чого, Юро, на Салтівці, де живе 400 тисяч осіб, люди недоотримали за три місяці по півтори-дві тисячі гривень", - сказав на це Аваков.

Стець попросив Авакова надати конкретні докази. "Це дуже погано. Тільки різниця між обвинуваченням журналістів і звинуваченням бізнесменів, які володіють ресурсами і тиснуть на журналістів, - дуже велика. Тому якщо порушено конкретні кримінальні статті, відкриймо кримінальні справи проти людей, медіа-менеджерів і бізнесменів, які володіють цими медіа-ресурсами. А не говорімо, що журналісти щось не так сказали, вживаймо заходів", - обурився Стець.

Він заявив, що в Харкові приватні ЗМІ належать бандитам - усі це знають, але жодної кримінальної справи проти цих людей немає.

Аваков на це зазначив, що справу проти Кернеса зараз розглядає суд. "Ми ж про різні речі говоримо. Я кажу, що йде протистояння державній позиції. І оскільки ваше міністерство займається пропагандою державної позиції, то я пропонував би вам нівелювати цю ситуацію. Разом з Райніним", - заявив Аваков.

Прем'єр Арсеній Яценюк мовчки вислухав цю сварку, після чого спитав: "Поговорили?" - і запропонував губернаторові області Ігореві Райніну особисто розповісти мешканцям Харкова, зокрема Салтівки, про переваги програми субсидій.

Нагадаємо, раніше Яценюк просив СБУ з'ясувати причини низьких темпів оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram