ГоловнаПолітика

БПП підтримає рішення про перенесення виборів на Донбасі

Луценко зазначив, що провести місцеві вибори на Донбасі неможливо.

БПП підтримає рішення про перенесення виборів на Донбасі
Фото: 24.ua

На Донбасі, де 15 років була встановлена диктатура сім'ї екс-президента Віктора Януковича, зараз з прикормлених місць знімають керівників районного та обласного рівня.

Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, повідомляє прес-служба БПП.

"Зрозуміло, що "Опозиційний блок", який звик у форматі Партії регіонів фальсифікувати результати виборів, дуже стурбований. Проте ні про які порушення законів і Конституції не йдеться. Хочу нагадати, що Верховна Рада прийняла, між іншим мого авторства, Закон "Про військово-цивільні адміністрації", що є найбільш адекватним законом у ситуації проведення АТО на сході країни. Воювати із супротивником і мати в тилу повних ідеологічних колег цього супротивника Україна дозволити собі цього не може", – наголосив Луценко.

За його словами, прийняття цього закону дозволить добитися перемоги і на фронті, і у прифронтовій смузі.

Луценко також зазначив, що проведення місцевих виборів на Донбасі неможливе. "З моєї точки зору, чесні, конкурентні і безпечні вибори не можуть відбутися не тільки на окупованій території Донбасу, але й на її звільненій території. Я переконаний, що ВЦА мають працювати на українській частині Донбасу до того моменту, поки там провести вибори буде безпечно", – зазначив політик.

Голова фракції БПП також нагадав, що відповідно до постанови про порядок проведення виборів ЦВК має внести до парламенту подання, а вже ВР має призупинити вибори на тій чи іншій території, де немає безпеки і демократичних стандартів ОБСЄ.

"БПП підтримає рішення про те, що вибори на Донбасі потрібно відкласти", – додав Луценко.

Нагадаємо, раніше керівник Луганської області Георгій Тука і керівник Донецької області Павло Жебрівський запропонували перенести місцеві вибори на Донбасі на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram