ГоловнаПолітика

Азаров отримав кримінальну справу за "комітет порятунку України"

Колишній прем'єр в Москві наговорив на п'ять років в'язниці

Азаров отримав кримінальну справу за "комітет порятунку України"
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров разом з колишніми регіоналами Володимиром Олійником та Ігорем Марковим став фігурантом кримінальної справи про публічні заклики до захоплення влади в країні (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу).

Про це повідомила нардеп Ірина Фриз в фейсбуці.

Проведенням досудового розслідування буде займатися Головне слідче управління СБУ. Процесуальне керівництво здійснюється співробітниками Генпрокуратури.

Фото: facebook.com/Iryna.Friz

Нагадаємо, 3 серпня "комітет порятунку України" дав прес-конференцію в Москві, під час якої Марков з Азаровим виступили за посадку Віктора Януковича.

Микола Азаров в Україні підозрюється також у розкраданні державних коштів. Зокрема, восени 2012 року Азаров незаконно зупинив перевірку на держпідприємстві "Антонов", яка з'ясувала, що гроші за оренду літаків "Руслан" залишалися на рахунках двох іноземних компаній і одного з представників "Антонова" і використовувалися ними на свій розсуд. Йдеться про суму понад 37 млн гривень, які не отримала держава.

Окрім того, Азаров підозрюється в організації проплачених антиурядових і антиамериканських виступів, які проходять у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram