ГоловнаПолітика

Одеський суд заочно заарештував Маркова

Клопотання про арешт подала прокуратура Одеської області

Одеський суд заочно заарештував Маркова
Фото: tsn.ua

Приморський районний суд Одеси виніс заочне рішення про арешт колишнього народного депутата, лідера проросійської партії "Родіна" Ігоря Маркова, затриманого напередодні в Італії.

Про це повідомили в прес-службі суду, передає "Укрінформ".

Засідання відбулося ввечері 13 серпня. Клопотання про арешт подала прокуратура Одеської області.

"Політика підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень). З грудня 2014 року Марков перебуває в міжнародному розшуку, оскільки Приморський суд не має можливості розглянути епізод із побиттям Марковим активіста партії "Свобода", що мало місце в 2007 році", - нагадали в суді.

Приморський райсуд під головуванням судді Вадима Коваленка, вислухавши позицію сторони обвинувачення і захисту Маркова, прийняв рішення про арешт.

Нагадаємо, 12 серпня Інтерпол затримав в Італії колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Маркова. Раніше він підтримував сепаратистів на Донбасі, а в Росії навіть став членом "уряду у вигнанні". 13 серпня Приморський райсуд Одеси дав згоду на затримання та доставку в суд Маркова. Це необхідно для екстрадиції затриманого в Україну.

Сьогодні суд італійської Генуї обрав запобіжний захід для Ігоря Маркова у вигляді утримання під вартою.

Україна розшукує Маркова за ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської ОДА відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще при Вікторі Януковичу, Маркова було заарештовано у цій справі, він провів кілька місяців у в'язниці. Із СІЗО Маркова звільнив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram