ГоловнаПолітика

Італійський суд заарештував Маркова (оновлено)

Апеляцію можуть розглядати 5 днів.

Італійський суд заарештував Маркова (оновлено)

Суд італійської Генуї обрав запобіжний захід для Ігоря Маркова у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомив у своєму фейсбуці нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий, який разом з колегою по фракції Ігорем Мосійчуком перебуває на суді.

Він додав, що адвокат Маркова має право оскаржити запобіжний захід протягом п'яти днів. Від того, чи оскаржить, залежить і дата наступного судового засідання, на якому, як вважає депутат, можуть розглянути питання про екстрадицію Маркова в Україну.

Оновлення. Посол України в Італії Євген Перелигін в ефірі 112 каналу підтвердив, що Марков залишатиметься під вартою протягом найближчих днів, проте обставини суду він виклав трохи по-іншому.

"Сьогоднішнє засідання було в закритому режимі. Сьогодні розглядали виключно питання, що робити з Марковим. І було вирішено у зв'язку з клопотанням адвоката про звільнення надати п'ятиденний термін панові Маркову і його адвокату для надання всіх аргументів і матеріалів, щоб суд прийняв рішення: звільнити чи не звільнити. Поки сторона буде збирати відповідні аргументи, пан Марков залишиться під вартою і буде чекати на наступне засідання суду. Наступне засідання суду відбудеться невідомо коли, але з урахуванням того факту, що була надана можливість п'ятиденного терміну, ми очікуємо, що саме в цей п'ятиденний термін воно і відбудеться", - розповів дипломат.

Нагадаємо, 12 серпня Інтерпол затримав в Італії колишнього депутата Верховної Ради Ігоря Маркова. Раніше він підтримав сепаратистів на Донбасі, а в Росії навіть став членом "уряду у вигнанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram