ГоловнаПолітика

Кабмін оприлюднив розпорядження про санкції проти Росії

Документ набирає чинності з дня його опублікування

Кабмін оприлюднив розпорядження про санкції проти Росії
Фото: lifedon.com.ua

Кабінет Міністрів України оприлюднив розпорядження "Про розширення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" для низки фізичних і юридичних осіб Російської Федерації.

Документ опубліковано на офіційному сайті уряду.

"У зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, завдало значних майнових і фінансових втрат Україні та несе реальні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці і суверенітету, відповідно до частини першої статті 5 Закону України “Про санкції” та на додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2014 р. № 829 схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України такі пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", - йдеться в документі.

Розпорядження, підписане прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, набирає чинності з дня його опублікування. При цьому перелік фізичних та юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції, визначені лише для службового використання.

Питання встановлення терміну застосування санкцій, інформування осіб про застосування до них санкцій, а також щодо оприлюднення переліку таких осіб винесено на розгляд Ради національної безпеки і оборони.

Після набрання чинності відповідного рішення РНБО Міністерство закордонних справ України має подати інформацію компетентним органам ЄС, США та інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Нагадаємо, раніше Яценюк повідомив, що уряд затвердить другий, розширений, пакет санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram